Wednesday, 21 March 2012

'Ramalan Daim - BN akan menang besar hanya retorik'

 
NONESebuah NGO yang berpangkalan di Pulau Pinang meragui ramalan bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin bahawa BN akan menang dengan majoriti besar pada pilihan raya umum akan datang.

Sehubungan itu, kata Presiden Kongres Melayu Pulau Pinang Rahmad Isahak, BN, terutamanya Umno, tidak harus terlalu yakin kata-kata Daim itu.

"Kata-katanya hanya adalah retorik semata-mata... jangan lupa, sebaliknya boleh berlaku," kata Rahmad pada sidang medianya.
daim zainuddin"Jangan biarkan hanya Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak melakukan semua kerja seorang diri manakala pemimpin BN lain hanya mengambil kesempatan berhubung apa yang dilakukannya itu.

"Jangan biarkan hanya PM berceramah tentang transformasi kepimpinan untuk faedah rakyat, manakala pemimpin lain tidak serius dalam perkara ini," katanya.

Rahmad juga mengingatkan orang ramai sama ada mereka bersedia membenarkan BN menjadi bahan sejarah selepas pilihan raya umum ke-13.

Kuasa, katanya, sebenarnya terletak di tangan rakyat dan pemimpin-pemimpin politik hanya dianggap sebagai "konduktor".
Rahmad merujuk kepada kenyataan Daim (kiri) baru-baru ini bahawa Najib adalah pemimpin yang lebih baik daripada Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Daim, yang merupakan bekas bendahari Umno selama 17 tahun, juga memberikan Najib markah lebih tinggi untuk menggerakkan negara ke hadapan, selepas dicabar dan diuji berhubung pelbagai isu.

Beliau juga berkata BN mampu memenangi lebih banyak kerusi pada pilihan raya kali ini, berbanding dengan prestasi pada tahun 2008.

No comments:

Post a Comment